hesuafehad.ru

Розведення страусів в росії відео

Африканський страус - найбільша нелітаючий птах в сучасному світі. Зростання найбільших особин досягає 2,7 метра, при вазі в 160 кг. Страуси, тварини травоїдні. Джерелами їжі для них можуть бути деревні пагони, пасовища, чагарники, крім того, вони можуть харчуватися комахами і дрібними хребетними. Природа наділила страусів відмінним зором і слухом. Свою неможливість літати страуси компенсують високою швидкістю бігу, вони в змозі розвивати швидкість до 70 км / год. Страус - птах дуже відважна, а його двопалі лапи є грізною зброєю. Вчені вирахували, що якщо страус вдарить людини лапою, то на 1 квадратний сантиметр його тіла доведеться удар силою в 50 кг.

Неможливість страусів літати обумовлюється їх фізичним будовою. У них повністю відсутня кіль, а грудна клітка відрізняється порівняно невеликими розмірами і слабкою мускулатурою. Також дуже слабо розвинені передні кінцівки. Всі ці характеристики повністю позбавляють страусів можливості літати. Однак і у випадку зі страусами природа подбала про рівновагу. Їх задні кінцівки надзвичайно сильні і дуже довгі. Ще однією унікальною особливістю страусів є те, що тільки у них на ногах всього два пальці. Оперення у цих птахів пухке, але росте по всьому тілу і досить рівномірно. За одним винятком. На грудях у страуса є гола ділянка, шкіра на ньому потовщена. Це викликано тим, що страус, коли лягає, спирається саме на цю точку. На відміну від інших інших представників пташиного виду у страуса закриті тазові кістки, відсутні ключиці, а його скелет, за винятком стегнових кісток, що не пневматичен.

Вчені з`ясували, що популяція страусів не завжди населяла африканський континент. Вони переселилися туди тільки мільйон назад. До цього часу вони мешкали в широкому поясі від Іспанії до Китаю уздовж середземноморського узбережжя. Людина ж почав розуміти цінність страусів і одержуваних від них продуктів тільки приблизно 7500 тому. Перші свідчення того, що людина знайома з страусом датується приблизно 5500 роком д. Н. е. Це наскальний малюнок у пустелі Сахара, на якому зображено полювання гепарда або леопарда за страусом. Людина завжди вважав страуса унікальною птахом. У Римській армії, тільки особливо відзначився військовослужбовець мав право прикрасити свій шолом страусиним пір`ям, а страусовий жир, як вважалося, мав корисними властивостями і був дуже цінний.

Розведення страусів відео


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділися в соціальних мережах:

Схожі
Розташування будівель фермиРозташування будівель ферми
Розведення домашніх гусейРозведення домашніх гусей
Розведення тхорів як бізнесРозведення тхорів як бізнес
Розведення фазанів на дачі відеоРозведення фазанів на дачі відео
Вирощування осетрових порід рибВирощування осетрових порід риб
» » Розведення страусів в росії відео